Spz.dk - El / Automation - RS232

RS232

Info Siden er stadig under opbygning
RS-232 (Recommended Standard 232) er en standard for seriel kommunikation, der bruges til at forbinde computerudstyr og perifere enheder. Den blev først introduceret i 1960'erne og er stadig anvendt i mange applikationer i dag, selvom den moderne teknologi i høj grad er blevet overtaget af USB og andre standarder.

Her er nogle nøglepunkter om RS-232:
  • Signalering: RS-232 bruger elektriske signaler til at overføre data. Den bruger typisk negative spændinger til at repræsentere et logisk "1" og positive spændinger for et logisk "0".
  • Databredde: Standard RS-232 understøtter en databredde på op til 8 bit pr. datapakke, hvilket gør det muligt at overføre alfanumeriske tegn og kontroltegn.
  • Overførselshastighed: RS-232 kan operere ved forskellige baud-rater (overførselshastigheder), som typisk varierer fra 300 til 115200 baud, afhængigt af applikationen og kabellængden.
  • Kabellængde: RS-232 er designet til kortdistansekommunikation, og den maksimale kabellængde anbefales at være op til 15 meter (50 fod) for at opretholde signalintegritet.
  • Stiktyper: RS-232 anvender ofte D-subminiature stik, hvor DB9 og DB25 er de mest almindelige typer. DB9 har 9 pins, mens DB25 har 25 pins.
  • Brug: RS-232 anvendes ofte til kommunikation mellem computere og enheder som modemmer, printere, og industrielle maskiner. Det er en populær standard i mange industrier på grund af sin enkelhed og pålidelighed.

  • På trods af at den er en ældre teknologi, er RS-232 stadig relevant i mange nicheapplikationer, især i industrielle og professionelle omgivelser.

    Programmer:

    En af de programmer jeg bruger rigtig meget når der arbejdes med RS485 & RS232 er Serial Port Monitor. Det giver mulighed for at læse hvad der bliver sendt frem og tilbage Serielt.
    https://www.com-port-monitoring.com/